joi, 10 aprilie 2014

Invăţăm, ne relaxăm şi ne bucurăm împreună


           Luni, 7.04.2014,pentru elevii clasei a IX a F, săptămâna Şcoala altfel a început cu vizionarea de filme religioase: documentarul Lumina Sfântă din Ierusalim la Sfântul Mormânt şi filmul rusesc Secta
          Din documentarul vizionat au aflat că lumina Sfântă este un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă in fiecare an de Paştele Ortodox la Ierusalim, când în timpul Vecerniei Mari din Sâmbata Mare, între orele 12.30-14.30, deasupra Sfantului Mormânt se aprinde Sfânta Lumină, un foc care se pogoară din cer, manifestandu-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu arde.

            Un alt film vizionat a fost filmul rusesc  Secta . Inspirat dintr-un fapt real petrecut în Rusia,  în  film este prezentat modul în care  unele secte  își racolează membrii din rândurile oamenilor aflați la ananghie. Filmul este educativ pentru tineri,  în sensul că dezvăluie capcanele și felul în care oameni nevinovați, care trec prin situaţii traumatizante de viaţă şi nu găsesc înţelegere în familiile lor,  pot ajunge la îndoctrinare și înșelare,  fiind capabili  chiar de sinucidere sub influența unor falşi prooroci. 
            Pe de altă parte  elevii au conştientizat  că necunoașterea credinței celei adevărate constituie o mare primejdie, deoarece un credincios, un fiu adevărat al Bisericii, niciodată nu va fi păcălit de vreo sectă, grupare religioasă, guru sau cine știe ce adunare eretică.
     “Nu atât noi apărăm adevărul, cât noi trebuie să intrăm în adevăr și să lăsăm Adevărul să ne apere pe noi.” (Pr. Rafail Noica)
          Marţi, 8.04.a.c., zi de relaxare  şi sport pentru elevii clasei a IX a F.
          O parte dintre ei au ales mişcarea în apă şi relaxarea la Centrul Spa Seneca , iar alţii vizionare de filme la Gold  Plazza. 
         Pentru cei care au ales Centrul Spa Seneca , a fost o alegere înţeleaptă deoarece s-au simţit minunat, au făcut mişcare, s-au relaxat şi au constatat că reuşesc să comunice şi să se distreze într-um mod frumos şi sănătos.
          Miercuri  dimineaţă am participat la activitatea  propusă de d-ra psiholog Ioana Pop, pentru prevenţia consumului de droguri,  iar pe urmă  ne-am relaxat în parcul Mara. 
                                                       Suntem şi noi copii pentru o zi….

Ne vin în minte versurile din melodia cântată de Mihaela Runceanu:
Să fim copii,

Pentru înc-o zi,

În lumea lor,

Fericiţi vom fii.

Hai, din când în când,

Să ne oprim

Şi de noi copii,

Să ne-amintim.
Ziua, râzând prin parc,

Din nou să alergăm

Iar vechiul „ Şotron”

Pe stradă să-l jucăm.”

          Joi, 10 aprilie, am făcut o vizită la Şcoala Specială Gimnazială Baia Mare pentru a socializa cu copii cu deficienţe şi pentru a le oferi daruri cu ocazia sărbătorilor pascale.




 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.