joi, 10 aprilie 2014

Planificarea carierei - alternative educationale pentru elevii din ultimul an de liceu


Activitate: Vizite de studii/documentare la instituții de învățământ superior din Cluj Napoca și Baia Mare
Data: 7 aprilie 2014
      Un grup numeros de elevi din toate clasele a XII-a, interesați de continuarea studiilor în învățământul superior, însoțiți de prof. diriginți, au fost în căutarea unor alternative educaționale la FSEGA
 Facultatea de Business din cadrul UBB Cluj 
și la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Tehnice Cluj.

         La finalul șederii la Cluj, ne-am relaxat vizitând câteva obiective și  locații de interes pentru elevi: zona centrală a Clujului și unul din mall-urile din oraș
Data: 8 aprilie 2014
       Un grup de elevi, însoțiți de prof. Mitrea Mariana au fost prezenți la Zilele porților deschise, organizate de Facultatea de Litere și Facultatea de Științe din cadrul Centrului Universitar de Nord Baia Mare.

        Elevilor li s-au prezentat ofertele educaționale, precum și bazele materiale de care dispun facultățile vizitate şi au fost invitați să asiste la cursuri, seminarii și laboratoare ale studenților.
         Rezultatele proiectului: elevii s-au documentat şi s-au informat cu privire la orientarea lor în carieră și alternativele educaționale pe care le au pentru continuarea studiilor în învățământul superior.

Impresii ale elevilor participanţi:

        Vizita la cele mai bune facultăți din Cluj a reprezentat o experiență interesantă, deoarece am avut posibilitatea de a vedea locul unde ne vom începe călătoria studențească, dar și să interacționăm atât cu profesori universitari, cât și cu studenți care ne-au prezentat oferta educațională și ne-au ajutat cu sfaturi pentru a alege specializarea potrivită pentru noi.
Grup de elevi clasa a XII-a F
          Vizita de studii organizată la Cluj a fost pentru noi, o ocazie de a vizita unele facultățti din Cluj Napoca, dar și un prilej de a fi împreună - colegi și profesori. La facultățile vizitate am primit informații utile  referitoare la admitere și oferta educațională. La sfârșitul vizitei am petrecut câteva ore plăcute de relaxare într-unul din mall-urile din oraș.
Grup de elevi clasa a XII-a A
       Aceste vizite de studii m-au făcut să-mi schimb decizia privind facultatea pe care vreau s-o urmez, fiind foarte utile prin informațiile pe care le-am primit. Am fost foarte impresionată de prezentarea studenților și profesorilor de la Facultatea de Construcții din Cluj, dar și de condițiile de cazare și masă, de care beneficiază studenții la Centrul Universitar de Nord din Baia Mare.
                                                                                              elevă clasa a XII-a D


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.